ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din Şoldăneşti îşi îmbunătăţeşte condiţiile de studiu cu ajutorul UE

08:57 | 19.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. La Șoldănești, ieri au fost recepționate lucrările efectuate în cadrul proiectului investițional de eficientizare energetică a Liceului teoretic ”Alexei Mateevici”. O Comisie formată din reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) ş.a. a verificat lucrările executate şi a stabilit acțiunile ulterioare, transmite MOLDPRES.

Proiectul, inițiat în iulie 2021, a înregistrat executarea a peste 50% din activitățile planificate. Printre realizările importante se numără renovarea a peste 3450 m² de clădire, termoizolarea a 5530 m² de suprafață interioară, izolarea a aproximativ 3000 m² de pereți exteriori, înlocuirea a 744 m² de ferestre și uși exterioare și izolarea a 745 m² de planșeu.

„Aceste lucrări au îmbunătățit condițiile de studiu pentru peste 70 de cadre didactice și 560 de elevi care își desfășoară activitățile la acest liceu. Este important de menționat că lucrările în blocurile destinate activității didactice de bază au fost încheiate. Lucrările care urmează să fie executate se referă la cantină, două galerii și sălile destinate activităților sportive. Pentru finalizarea acestora a fost inițiată o nouă procedură de achiziții publice”, explică ADR Centru.

Proiectul "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Alexei Mateevici" din oraşul Șoldănești" este implementat de ADR Centru și finanțat de Uniunea Europeană în colaborare cu proiectul "Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova".

Foto: ADR Centru

img23004010

img23004010

img23004010

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!