ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În nordul ţării a fost lansat un proiect slovac pentru promovarea agroturismului

10:12 | 19.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. Producătorii regionali de alimente din nordul țării vor beneficia de suportul Slovaciei în promovarea digitală a agroturismului. Ieri, la Bălți, compania slovacă Pro4CE, specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa centrală, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, au lansat un proiect în acest sens, transmite MOLDPRES.

„Proiectul va fi axat pe marketingul online al afacerii de agroturism. Pe parcursul implementării acestuia va fi folosită experiența slovacă în sprijinirea dezvoltării turismului și a zonelor rurale. Este al doilea proiect pe care îl implementăm în colaborare cu Pro4CE”, a precizat directorul ADR Nord, Maria Prisacari.

La rândul său, reprezentantul Pro4CE Erik Heidema susține că proiectul își propune să contribuie la facilitarea pătrunderii pe piață a alimentelor organice din nordul Moldovei prin instrumente digitale. „Aducerea de produse ecologice locale de înaltă calitate clienților va fi folosită ca instrument pentru dezvoltarea sectorului turistic în regiune. Această abordare sprijină producătorii regionali. Este o perspectivă ecologică și susține economia locală și dezvoltarea regională durabilă”, a subliniat Erik Heidema.

Proiectul își propune să stimuleze afacerile locale cu alimente organice din nordul Moldovei prin deschiderea accesului pe piața online pentru producătorii locali. Prin instrumente și platforme digitale personalizate, cum ar fi o carte de bucate online sau o hartă interactivă, producătorii regionali își vor spori ofertele de aventură gastronomică și rurală. Pro4CE va implica ADR Nord, în calitate de partener local și actor regional cheie, pentru a ajuta la implementarea proiectului. Proiectul va sprijini, instrui și ghida participanții selectați prin întregul proces: de la dezvoltarea conținutului până la prezentarea digitală a ofertelor lor. Odată ce instrumentele digitale vor fi dezvoltate și testate, acestea vor fi puse și la dispoziția altor utilizatori.

Pro4CE este o companie de consultanță internațională independentă. Din 1993, Pro4CE își desfășoară activitatea în Europa Centrală și de Est, fiind specializată în Slovacia și Cehia. Pro4CE oferă servicii concentrare pe consultanță internațională, agricultură, imobiliare și turism.

Foto: ADR Nord

img23004016

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!