ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O trecere de pietoni din Peresecina, Orhei a fost securizată cu butoane fotovoltaice

11:29 | 19.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. O trecere de pietoni din localitatea Peresecina, raionul Orhei (km 28+740), a fost securizată suplimentar cu butoane fotovoltaice incorporate, transmite MOLDPRES cu referire la Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD).

Butoanele au funcție de avertizare și ghidare a traficului, sporind atenția șoferilor pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă. “Având în vedere că este un produs nou pentru participanții la trafic din Republica Moldova, compania prestatoare a executat un sector experimental asumându-și toate cheltuielile”, indică ASD.

Scopul proiectului constă în stabilirea eficacității acestor dispozitive în practică și timp, în vederea îmbunătățirii siguranței conducătorilor auto și a pietonilor, prin creșterea vizibilității în zonele cu trafic intens.

ÎS „Administrația de Stat a Drumurilor” va examina posibilitatea utilizării butoanelor fotovoltaice pe drumurile publice naționale, în cazul în care aceste dispozitive își vor demonstra eficiența în sporirea siguranței și atenției șoferilor.

Foto: ASD

 

img23004021

img23004021

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!