ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 20 mai va avea loc o nouă ediție a evenimentului Starturi Olimpice

13:45 | 19.05.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. Mâine, 20 mai, în Parcul Valea Morilor din capitală va avea loc o nouă ediție a evenimentului Starturi Olimpice, prin care se marchează Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice, eveniment devenit tradițional în a treia sâmbătă a lunii mai, transmite MOLDPRES cu referire la Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS).

Actuala ediție a evenimentului este dedicată celei mai importante competiții din acest an – Jocurile Europene de la Cracovia (Polonia). CNOS îndeamnă toată societatea să susțină Echipa Olimpică a Republicii Moldova la aceste Jocuri importante. „Evenimentul Starturi Olimpice este un prilej să invocăm valorile olimpice de Prietenie, Excelență și Respect, precum și Pacea, care este promovată de Mișcarea Olimpică prin toate activitățile sportive”, menționează sursa citată.

Evenimente sportive dedicate Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice vor fi organizate în perioada 19 mai – 4 iunie în mai multe localități din țară: Bălți, Căușeni, Cimișlia, Drochia, Fălești, Hâncești, Ialoveni, Leova, Soroca, Ungheni și Ocnița. CNOS oferă premii și cadouri: tricouri olimpice, reviste Panorama Olimpică, mascote Drăgușor, echipament sportiv.

Starturile Olimpice vor demara cu o Cursă de alergări, la care se vor alinia și sportivii calificați la Jocurile Europene: Dan Olaru, Anna Dulce, Serghei Tarnovschi, Oleg Tarnovschi, Mihai Chihaia, Vadim Dimitrov, Daniela Cociu, Maria Olărașu, Alexandra Mîrca, Valentin Samsonov, Dimitriana Bezede, Alexandru Zatic, membrii echipei de Teqball și de fotbal pe plajă etc.

Foto: CNOS

img23004035

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!