ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipele Sevilla şi AS Roma vor juca finala Europa League

15:24 | 19.05.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. Sevilla FC şi AS Roma s-au calificat în finala Europa League la fotbal, joi seara, după meciurile din manşa a doua a semifinalelor, comunică MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Sevilla, echipă care deţine recordul de trofee în competiţie (Cupa UEFA/Europa League), şase la număr (2005/06, 2006/07, 2013/14, 2014/15, 2015/16, 2019/20), a învins-o pe Juventus cu scorul de 2-1, după prelungiri, pe stadionul ''Ramon Sanchez Pizjuan''.

După 1-1 la Torino, Juventus a deschis scorul prin sârbul Dusan Vlahovic (65), dar andaluzii au egalat la scurt timp, prin Suso (71), fostul jucător al lui AC Milan.

Argentinianul Erik Lamela (95) a marcat golul victoriei şi al calificării, ibericii rezistând până la final, deşi au jucat în inferioritate numerică din min. 115, când argentinianul Marcos Acuna, campion mondial în decembrie, a primit al doilea cartonaş galben.

În cealaltă semifinală, AS Roma, care a câştigat cu 1-0 pe Stadio Olimpico, a fost dominată de Bayer Leverkusen, însă a rezistat până la final (0-0). Echipa antrenată de Jose Mourinho va juca a doua sa finală consecutivă în cupele europene, după ce anul trecut a câştigat ediţia inaugurală a Europa Conference League.

''Aspirinele'' şi-au creat mai multe ocazii de gol, eroul serii fiind portarul Rui Patricio, gazdele având şi o bară, prin Moussa Diaby (12).

Pentru ambele finaliste va fi o şansă de a salva sezonul şi de a se califica în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

Finala se va juca pe 31 mai, la Budapesta.

img23004041

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!