ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de Dumitru Matcovschi

16:17 | 19.05.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat ”Cântec de leagăn...” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub va avea loc sâmbătă, 20 mai, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, informează MOLDRES.

Potrivit organizatorilor, "Cântec de leagăn pentru bunici" este o dramă a oamenilor de la sat, care își duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii săteşti este, practic, cea mai mare persoană de încredere a satului, fără de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, casa părintească.

Duminică, la 17.00, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va oferi publicului spectacolul ”Boema”, operă în patru acte, de Giacomo Puccini. Regia spectacolului este semnată de Rodica Picireanu, scenografia – de Iurie Matei, Artist al Poporului, costumele – de Anastasia Spătaru, prim-maestru de cor – Oleg Constantinov, Maestru în Artă, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Nicolae Dohotaru, Artist al Poporului. 

În aceeași zi, la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” readuce în scenă spectacolul ”Fără pijamale” după Mawby Green şi Ed Feilbert, în regia lui Alexandru Grecu. Potrivit regizorului, un afacerist curtenitor își face planuri să plece într-o călătorie de afaceri, dar fără să-i dea de știre, soția sa îi invită pe prietenii soțului ei să petreacă weekendul în casa lor. Dar ce se întâmplă când, de fapt, prietenii nu există și trebuie inventați? Și când mai apare și un vechi prieten din liceu al soțului, care este copleșit de amploarea situației, un valet de conjunctură pus mereu pe harță, o cameristă cu visuri de mărire și un inspector de poliție care caută să avanseze? Se nasc niște personaje hilare și încurcături spectaculoase, totul adunat într-un spectacol cu ritm.

Tot vineri, la 18.00 la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul „Romeo și Julieta” după William Shakespeare (traducere Anca Ignat și Alexandru M. Călin) în regia Luminiței Țâcu, la Teatrul Fără Nume – spectacolul ”Și restu-i tăcere), spectacol nonverbal/ mișcare scenică de Mihai Țărnă, care este un omagiu adus lui William Shakespeare, iar la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Nuntă în cer” după Mircea Eliade în regia Danielei Burlaca.

img23004043

img23004043

img23004043

img23004043

img23004043

img23004043

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!