ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean: Astăzi, la Adunarea „Moldova Europeană”, am spus clar că noi suntem europeni

19:39 | 21.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Peste 80 de mii de cetățeni din întreaga țară au participat astăzi la Adunarea „Moldova Europeană”, organizată de autorități la inițiativa președintelui Maia Sandu. Oamenii prezenți în Piața Marii Adunări Naționale, dar și conaționali din 33 de orașe europene și-au exprimat susținerea pentru parcursul european al țării noastre, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În discursul președintelui Maia Sandu, la Adunarea „Moldova Europeană”, șefa statului a menționat că aderarea Uniunea Europeană este legământul generației noastre - pentru că Moldova este Europa.

„Noi, oamenii acestei țări, decidem acum și fără cale de întoarcere că Republica Moldova își ridică fruntea sus și merge mândră înainte, merge în Uniunea Europeană. Moldova este țara noastră, a tuturor. Vă îndemn să credem în puterea noastră de a reuși. Să avem încredere în faptul că viitorul nostru este aici, acasă, și că generația noastră va duce Moldova în familia europeană”, a spus Maia Sandu.

În discuțiile cu cetățenii adunați în Piața Marii Adunări Naționale, prim-ministrul Dorin Recean a menționat că oamenii noștri își doresc o economie stabilă și un nivel de trai mai înalt, iar integrarea în Uniunea Europeană va fi o recompensă pentru angajamentul continuu al cetățenilor de a construi o societate europeană modernă și prosperă.

„Astăzi, după mai bine de 30 de ani de incertitudini și controverse, spunem răspicat ce vrem și încotro ne îndreptăm. Republica Moldova este europeană. Noi suntem europeni. Cetățenii au aprobat rezoluția prin care spunem că aderarea la Uniunea Europeană este drumul ales cu fermitate de Republica Moldova”, a subliniat prim-ministrul Dorin Recean. 

La Adunare au participat și membrii cabinetului de miniștri, iar cu mesaje de susținere de pe scenă, a căii europene a țării noastre au venit oameni din diverse domenii: Eugen Doga, muzician, Tatiana Țîbuleac - diasporă, Adrian Efros - apărare, Anastasia Nichita - sport, Tatiana Badan - primară, Mihai Sirkeli - etnii, Vasile Tofan - antreprenor, Igor Golban - agricultură, Elena Vorotneac - educație.

La finalul evenimentului, participanții au aprobat Rezoluția „Moldova Europeană” , care confirmă sprijinul cetățenilor pentru parcursul european ireversibil al țării noastre. Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina oficială a Guvernului.

Foto: Guvern

img23004081

img23004081

img23004081

img23004081

img23004081

img23004081

img23004081

img23004081

img23004081

img23004081

img23004081

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!