ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Leul se apreciază față de euro și dolar

07:50 | 22.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Moneda națională începe săptămâna cu o tendință de apreciere față de principalele valute de referință, potrivit datelor prezentate de Banca Națională a Moldovei (BNM), transmite MOLDPRES. 

Astfel, euro costă astăzi 19 lei și 11 bani, în scădere cu opt bani față de sfârșitul săptămânii trecute, iar dolarul american se ieftinește cu patru bani, având o valoare oficială de 17 lei și 70 de bani. 

Moneda națională se apreciază și față de leul românesc și hrivna ucraineană. Cea din urmă pierde astăzi un ban și costă 47 de bani. Leul românesc se ieftinește cu doi bani. Pentru acesta BNM a stabilit un preț de 3 lei și 83 de bani. 

Rubla rusească își menține cotația de 22 de bani. 

Foto simbol

img23004085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!