ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Siegfried Mureșan: Continuarea sprijinului pentru Ucraina și R. Moldova este prioritate pentru mine

12:34 | 23.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 23 mai /MOLDPRES/. Președintele Delegației Parlamentului European la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, Siegfried Mureșan a fost numit astăzi negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2024. Printre prioritățile anunțate de acesta se numără continuarea sprijinului pentru Ucraina și Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

“Ca negociator-șef, voi avea două obiective majore: să votăm un buget puternic, care să acopere toate nevoile de finanțare pentru 2024 și să-l adoptăm la timp. Prioritar pentru mine va fi și continuarea sprijinului pentru Ucraina și Republica Moldova. Putem asigura pacea și securitatea în Uniunea Europeană doar dacă sprijinim rapid și adecvat cele două țări să facă față amenințărilor de orice fel dinspre Federația Rusă. Voi negocia ca sprijinul pentru Ucraina și Moldova să vină din surse clare, predictibile, fără a mai pierde timp de la lună la lună cu negocierea alocărilor și fără a afecta prioritățile tradiționale ale Uniunii Europene, precum coeziunea, dezvoltarea economică, sprijinirea întreprinzătorilor și a agricultorilor”, a scris Mureșan.

Eurodeputatul a fost la Chișinău duminică, 21 mai, când a participat la Adunarea Națională “Moldova Europeană”.

img23004130

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!