ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost inaugurat punctul de trecere a frontierei Leova - Bumbăta

15:22 | 23.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mai /MOLDPRES/. Punctul de trecere a frontierei de stat Leova - Bumbăta a fost inaugurat astăzi de autoritățile moldo-române. La prima etapă, traficul a fost deschis în regim de testare, informează MOLDPRES.

La eveniment, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a mulțumit partenerilor români pentru efortul comun în deschiderea punctului de trecere a hotarului. „După liberalizarea regimului de vize, numărul persoanelor și unităților de transport la punctele de trecere moldo-române s-a dublat, economia țării s-a reorientat spre UE, iar România a devenit un partener de nădejde în relațiile comerciale. Este important pentru noi să oferim cetățenilor o mobilitate mai mare. Acest punct va oferi servicii de calitate pentru cetățenii localităților din regiune și va reprezenta o alternativă pentru 800 de mii de persoane”, a spus Ana Revenco.

La rândul său, ministrul de Interne al României, Lucian Nicolae Bode, a menționat că postul Leova - Bumbăta va facilita traversarea frontierei de către persoane și mijloace de transport. „Acesta va fluidiza traficul transfrontalier și reduce timpul de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sunt mai solicitate, cum ar fi Leușeni - Albița, care se află în apropiere. Totodată, postul va contribui la dezvoltarea economiei și relațiilor comerciale”, a afirmat Lucian Nicolae Bode.

În prima etapă, programul de lucru va fi în regim de zi, în intervalul orelor 08:00 - 20:00 și va fi permisă trecerea frontierei de către unitățile de transport cu masa totală de până 3,5 tone.

Leova - Bumbăta este cel de-al șaptelea punct de trecere a hotarului moldo-român.  

img23004142

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!