ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

16:57 | 23.05.2023 Categorie: Comunicate

Conducerea CEC a avut o întrevedere cu reprezentanții Institutului Național Democratic

Chişinău, 23 mai /MOLDPRES/. Vicepreședintele CEC, Pavel Postica și secretarul CEC, Alexandr Berlinschii, au avut astăzi o întrevedere cu oficiali din cadrul Institutului Național Democratic (NDI), Katie Fox, director adjunct pe zona Eurasia, Martin Angeby, director de țară NDI și Andrei Rusanovschi, director adjunct al NDI Moldova.

Subiectele discutate de către oficiali s-au referit la activitatea Comisiei în contextul implementării reformei electorale în țara noastră și a acțiunilor orientate spre perfecționarea și modernizarea procesului electoral la toate etapele acestuia. În special, au fost remarcate eforturile autorității electorale privind ajustarea cadrului normativ aferent organizării și desfășurării alegerilor, digitalizării proceselor electorale și consolidării capacităților de supraveghere și control al finanțării politice.

Părțile au remarcat că utilizarea tehnologiilor informaționale contribuie esențial la transparența și accesibilitatea procesului electoral, în consecință sporind și încrederea în instituția alegerilor.  

Întrevederea a fost un bun prilej pentru reprezentanții NDI pentru a reitera susținerea și consolidarea practicilor democratice durabile și a bunei guvernări în țara noastră. 

Amintim că Institutul Național Democratic a fost fondat în anul 1983 și lucrează în circa 130 de țări cu partide politice, guverne, parlamente și grupuri civice pentru a stabili și consolida instituții și practici democratice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!