ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zilele Filmului Ucrainean revin în R. Moldova

07:14 | 24.05.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. La Chișinău vor avea loc în perioada 26-28 mai Zilele Filmului Ucrainean în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Evenimentul va fi inaugurat vineri, 26 mai, la ora 18.00, la Centrul ”Artcor”, unde va fi proiectat filmul  "Noi suntem din Ucraina", după care va urma o întâlnire cu autorul peliculei, Oleksasndra Venslavovska.

Serialul povestește despre 22 de artiști și personalități culturale care îmbină astăzi creativitatea cu serviciul militar sau voluntariat. Fiecare poveste este spusă de erou însuși, reflectând asupra modului în care războiul i-a schimbat viața și ce priorități și sarcini le vede în fața lui acum. Spectatorii vor vedea multe chipuri cunoscute pe ecran, deoarece în filmări au participat Serhiy Zhadan, Oleg Kadanov, Kateryna Kalytko, Pavlo Nechitaylo, Kostayantin Parkhomenko, Maksym Demskyi, Oleg Skrypka, Marina Losyeva și alți ucraineni, cunoscuți cu mult dincolo de hotarele Ucrainei. Serialul documentează gândurile și experiențele personalităților culturale care au rămas în Ucraina și continuă să lucreze în pofida războiului și distrugerii. Filmările au avut loc în toată Ucraina încă din primele săptămâni ale invaziei la scară largă a Rusiei.

După proiecție, publicul va avea ocazia să adreseze întrebări autorului filmului, Oleksandra Venslavovska.

Sâmbătă, 27 mai, va fi Ziua filmului pentru adulți. Astfel, între orele 12.00-14. 00 și 14.15-16.15  spectatorii vor putea viziona filmul ”Ale mele gânduri liniștite”, iar între orele 16.15-30 și 18.30-20.00 – filmul ”Porțile”.

Zilele Filmului Ucrainean se vor încheia duminică, 28 mai (Ziua filmului pentru copii). Începând cu ora 12.00, aici va fi proiectat filmul cu desene animate ”Victor. Robot”.

Filmele vor fi proiectate cu subtitrare în limba română.

img23004154

img23004154

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!