ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bugetul de stat ar putea fi rectificat

11:50 | 24.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Bugetul de stat ar putea fi rectificat. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Dorin Recean în cadrul ședinței Executivului, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, sarcina Guvernului este să elibereze mai mult spațiu bugetar pentru ca banii să fie alocați în economie, în infrastructură și în creșterea veniturilor populației. „Rectificarea care o demarăm astăzi trebuie să ne aducă o mai mare alocare de bugete pentru infrastructură și dezvoltare locală. Astăzi solicităm alocarea a aproximativ 700 de milioane de lei pentru Fondul național de dezvoltare și reabilitarea drumurilor. De asemenea, vom crește cu aproximativ 300 de milioane de lei fondurile pentru susținerea dezvoltării locale și regionale. Vom majora cu 140 de milioane de lei susținerea pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. Vom aloca suplimentar 100 de milioane de lei pentru compensarea cheltuielilor majorate în perioada care a succedat atacul din Ucraina”, a spus premierul.

El a precizat că vor fi alocați bani și pentru creșterea salariilor în sectorul public. „Îmi asum această responsabilitate să merg în Parlament, să solicit o modificare în acest sens și, repet, este doar începutul creșterii salariilor din administrația publică și din sectorul public. Trebuie să consolidăm capacitatea administrației publice centrale. Înțeleg că nu este foarte popular, însă noi trebuie să pregătim țara, să modificăm legislația, să pregătim instituțiile pentru a trece la următoarea etapă a relațiilor noastre cu Uniunea Europeană”, a conchis Dorin Recean.

img23004173

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!