ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata ucraineană a respins un nou atac cu drone ruseşti asupra Kievului

07:41 | 25.05.2023 Categorie: Externe

Kiev, 25 mai. /MOLDPRES/. Administraţia militară a Kievului a afirmat joi că apărarea antiaeriană a capitalei a respins integral un nou atac "masiv" al dronelor ruseşti asupra oraşului, "al doisprezecelea" în luna mai, relatează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Rusia "a atacat din nou Kievul pe calea aerului", a scris pe Telegram şeful administraţiei civile şi militare a Kievului, Serhi Popko, adăugând că alerta aeriană asupra oraşului a durat mai mult de trei ore.

"Potrivit informaţiilor preliminare", în acest atac "masiv" au acţionat drone de tip Shahed, a spus el.

"Îngerii păzitori ai Ucrainei nu i-au dat nicio şansă agresorului. Toate ţintele aeriene zburând spre Kiev au fost distruse de apărarea noastră aeriană", şi-a exprimat el mulţumirea.

Precedentul atac aerian asupra oraşului a avut loc în urmă cu patru zile, a declarat Serhi Popko, care a numărat 12 ofensive asupra capitalei în luna mai.

În cursul nopţii, alerte aeriene au fost declanşate şi în alte localităţi, printre care la Harkov (est) şi Cernăuţi (vest), au informat autorităţile. 

Foto: telegram

img23004200

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!