ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un ofițer de urmărire penală și finul acestuia vor ajunge pe banca acuzaților pentru trafic de influență

10:20 | 25.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat urmărirea penală și a remis cauza penală de învinuire a unui ofițer de urmărire penală din cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane și a unei persoane civile, fiindu-le incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, comunică MOLDPRES.

Potrivit procuraturii, urmărirea penală a fost pornită în noiembrie 2021, în baza unui denunț al persoanei fizice. În rezultatul măsurilor speciale de investigații, s-a stabilit că învinuiții în perioada anului 2020, de la denunțător, au pretins, acceptat și primit, în mai multe tranșe, mijloace bănești în sumă totală de 25 mii de euro, echivalent al sumei de 487 250 lei, pentru a influența ofițerii de urmărire penală din cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane și procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Aceștia aveau în procedură cauza penală de acuzare a denunțătorului și altor persoane de săvârșirea infracțiunii de organizare a migrației ilegale.

În schimbul banilor, persoana civilă, susținea că îi poate determina pe procurori și ofițeri, prin intermediul nașului său care este ofițer de urmărire penală în aceeași instituție, să adopte hotărâri favorabile pe cauza penală menționată.

Învinuiții nu și-au recunoscut vina. Pentru infracțiunea comisă, legea prevede pedeapsa sub formă de amendă în mărime de la 200 000 la 300 000 lei sau cu închisoare de până la 8 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!