ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ASD va fi reorganizată

11:39 | 25.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Întreprinderea de Stat „Administrația de Stat a Drumurilor” va fi reorganizată în Societate pe Acțiuni (SA) „Administrația Națională a Drumurilor“ cu capital integral de stat. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Reorganizarea va fi realizată în trei etape. La prima etapă, va fi făcută evaluarea patrimoniului Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, la cea de-a doua – consolidarea pachetelor de acțiuni prin procurarea de către stat a pachetelor de acțiuni proprietate privată, iar ultima etapă presupune absorbția societăților pe acțiuni specializate în întreținerea drumurilor publice.

Agenția Proprietății Publice va transmite în administrare autorității centrale de specialitate în domeniul infrastructurii drumurilor suprafețele de teren proprietate publică a statului aferente drumurilor naționale. De asemenea, autoritatea centrală de specialitate va transmite în administrare drumurile naționale și suprafețele de teren proprietate publică a statului aferente drumurilor naționale la valoarea de bilanț, cu ulterioara evaluare a acestora, în condițiile contractului de concesiune încheiat între aceasta și S.A. „Administrația Națională a Drumurilor” pe o perioadă de 35 de ani.

Foto: Parlament

img23004212

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!