ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunțat Cod Galben de instabilitate atmosferică

12:10 | 25.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pe parcursul zilei de astăzi Cod Galben de instabilitate atmosferică, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, în perioada indicată, se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-25 litri pe metru pătrat) însoțite de vijelie de până la 15-20 metri pe secundă și grindină.

În următoarele 24 de ore, se vor înregistra până la 28 de grade Celsius, ziua, şi până la 12 grade - noaptea.

În caz de Cod Galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite şi niveluri în râuri şi râulețe etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

Foto: SHS

img23004216

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!