ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Înotătorii moldoveni au cucerit mai multe medalii la Grand Prix-ul din Bulgaria

12:22 | 25.05.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Înotătorii moldoveni au avut o prestație bună la Grand Prix-ul din Bulgaria, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), înotătorul Constantin Malachi a cucerit cinci medalii de aur la Grand Prix-ul din Bulgaria. El s-a impus pe distanțele 50, 100 și 200 metri bras, precum și în ștafetele 4×50 mixt și 4×50 stil liber.

"Trei medalii de aur și pentru Dan Siminel. Pe lângă 50 metri stil liber, el a concurat cu brio la două ștafete.
Un rezultat foarte bun înainte de Campionatul Mondial l-a obținut Tatiana Salcuțan. Ea s-a impus la 200 metri spate cu rezultatul 2.10.68. Pe podium au mai urcat Maria Corlăteanu, Dinu Guțanu, Roman Savici, Arina Odinscaia, Natalia Zaițeva sau Pavel Vorona. În total, Republica Moldova a cucerit 14 medalii de aur, 9 de argint și 11 de bronz", arată CNOS.

La competiția de la Burgas au concurat circa 400 de înotători din şapte țări.

Foto: CNOS

img23004219

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!