ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua Mondială a Mediului va fi marcată în Moldova printr-un amplu program

10:41 | 26.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Pe data de 5 iunie va fi marcată Ziua Mondială a Mediului. Cu acest prilej, Ministerul Mediului, împreună cu instituțiile din subordine și cu partenerii din sectorul asociativ, au pregătit un program amplu, pe durata întregii săptămâni, de pe 5 până pe 10 iunie, care a fost denumită simbolic „Săptămâna Verde”, transmite MOLDPRES.

Săptămâna Verde va avea un program bogat în evenimente, organizate la nivel național și local. 

„Săptămâna Verde o lansăm cu conferința de mediu, luni, 5 iunie. Evenimentul are genericul „Provocările de mediu și dezvoltarea durabilă”. Agenda conferinței conține patru sesiuni tematice: Conservarea și sporirea biodiversității – interes național și obiectiv strategic; Economia circulară și tranziția verde – provocările naționale; Economia circulară și tranziția verde – provocările naționale; Schimbările climatice și decarbonizarea: de la global – la național”, explică Asociaţia EcoContact, coorganizator al evenimentului.

Ziua Mondială a Mediului a fost instituită de Adunarea Generală a ONU în anul 1972, fiind marcată anual în întreaga lume la data de 5 iunie. Sloganul manifestărilor din acest an este „Mai puțin plastic, mai multă biodiversitate”. Scopul manifestărilor este de a analiza principalele provocări de mediu și de a identifica unele soluții. Natura reprezintă patrimoniul pe care trebuie să-l valorificăm rațional pentru ziua de astăzi și să-l păstrăm și transmitem într-o stare cât mai bună generațiilor viitoare. Or, fără un mediu curat și sănătos, viitorul omenirii este în pericol. De aceea, provocările de mediu reprezintă o problemă de securitate națională, pentru rezolvarea căreia este necesar să-și conjuge eforturile autoritățile publice, comunitatea academică, comunitatea de afaceri, sectorul asociativ ș.a. Programul manifestărilor din acest an include contribuția Ministerului Mediului, a instituțiilor subordonate și a partenerilor din sectorul asociativ, mediul academic, mass-media și mediul de afaceri.

Foto simbol

img23004257

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!