ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Codul Galben de instabilitate atmosferică se menţine şi astăzi

11:44 | 26.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat şi pe parcursul zilei de astăzi Cod Galben de instabilitate atmosferică, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, până în seara zilei de vineri, 26 mai, se prevăd pe arii extinse descărcări electrice cu ploi de scurtă durată și vijelie în rafale de până la 15-18 m/s.

În următoarele 24 de ore, se vor înregistra până la 28 de grade Celsius, ziua, şi până la 14 grade - noaptea.

În caz de Cod Galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite şi niveluri în râuri şi râulețe etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

Foto: chemistryworld.com

img23004262

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!