ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rușii au lovit cu o rachetă un spital din Dnipro

13:03 | 26.05.2023 Categorie: Externe

Kiev, 26 mai. /MOLDPRES/. Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 15 au fost rănite într-un atac rus care a lovit vineri o clinică în Dnipro, oraş mare în zona central-estică a Ucrainei, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, informează AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

"Bombardament cu rachete asupra unei clinici în oraşul Dnipro. O persoană a fost ucisă şi alte 15 au fost rănite", a scris Zelenski pe Telegram, postând o înregistrare video în care se pot vedea clădiri puternic avariate, deasupra cărora se ridică nori denşi de fum negru.

Guvernatorul regional Serhii Lîsak a anunţat la rândul său că un spital din Dnipro a fost lovit de o rachetă rusă.

"Atac cu rachete asupra Dnipro. Nenorociţii de 'rasişti' au atacat o facilitate medicală. Sunt victime", a subliniat Lîsak pe mesageria Telegram, folosind termenul peiorativ pentru ruşi.

Foto: telegram

img23004268

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!