ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat Programul estival „Provocarea verii”

16:56 | 26.05.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a dat astăzi startul Programului estival „Provocarea verii”, ediția a V-a, care va avea loc în perioada iunie – iulie 2023. Genericul ediției din acest an este ”Chișinău – oraș verde, oraș eco”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Mariana Jarjevschi, directorul instituției, a menționat că programul estival urmărește formarea atitudinii de protejare a mediului și creștere a spiritului de responsabilitate faţă de natură, încurajarea copiilor de a participa la menținerea și dezvoltarea unui oraș verde și ecologic.

”Copiii vor afla despre consecințele poluării mediului, colectarea selectivă a deșeurilor, salubrizarea mediului local, sortarea deșeurilor, economisirea energiei, obiecte naturale ocrotite din sector/cartier, recunoașterea unor viețuitoare incluse în Cartea Roşie etc. În cadrul activităților vor fi organizate lecturi, ateliere, jocuri de societate, descoperiri, întâlniri cu specialiști din domeniu, concursuri, experimente, excursii, cercetări și observări în natură, jocuri în aer liber etc”, a precizat Mariana Harjevschi.

Potrivit sursei citate, agenda Programului „Provocarea verii” va cuprinde zilnic următoarele trei componente: Citește. Descoperă. Acționează. Tradițional, și în acest an, micii chișinăuieni vor fi provocați să se reorienteze spre lectură exploratorie. La Turnirul Lecturii, fiecare copil înscris în program își va asuma angajamentul de a citi zilnic minimum 20 de minute. Performanțele fiecărui cititor vor fi notate în Fișă-cronometru.

Prezentă la eveniment, Angela Cutasevici, viceprimarul municipiului Chișinău, a afirmat că acest program îi va ajuta pe copii să conștientizeze faptul că trebuie să avem o atitudine  grijulie față de mediul ambiant, să aibă un comportament responsabil care va asigura durata mediului în toate perspectivele eco.

Durata programului este de patru ture, a câte două săptămâni pentru fiecare tură, de luni până vineri, în intervalul orelor 10:00 – 13:00. Grupurile vor fi constituite din copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. În cadrul manifestării, primarul capitalei Ion Ceban le-a înmânat mai multor bibliotecare diplome de gratitudine pentru  activitate îndelungată și rodnică în dezvoltarea și promovarea rolului bibliotecii în societate,  profesionalism, contribuție esențială și fidelitate în cadrul Bibliotecii Municipale ”B.P.Hasdeu”.

Înscrierea la Programul estival „Provocarea verii” se poate face online prin intermediul paginii web a BM (www.hasdeu.md), paginii programului (www.provocareaverii2023.tilda.ws) sau direct la filialele Bibliotecii Municipale.

img23004281

img23004281

img23004281

img23004281

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!