ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a încasat peste 626 mln de lei în ultima săptămână

10:09 | 29.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. În perioada 22 - 28 mai curent, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 626,9 milioane de lei (aproximativ 31,3 mln de euro), transmite MOLDPRES.

În această perioadă, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 18,4 milioane de lei, ceea ce reprezintă 2,9% din totalul sumei. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11 761 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 71 640 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 53 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 238 mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 13,3 miliarde lei, cu 9,9% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

img23004312

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!