ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 90 de treceri pietonale supraînălțate au fost amenajate în apropierea instituțiilor de menire socială

15:20 | 30.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Peste 90 de treceri pietonale supraînălțate au fost amenajate pe drumurile publice naționale în apropierea instituțiilor de menire socială, cum ar fi grădinițe, școli, licee și spitale. Pentru executarea unei treceri pietonale de acest fel sunt cheltuiți aproximativ 80 mii de lei. Datele au fost prezentate astăzi de Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), transmite MOLDPRES.

Totodată, au fost amenajate 428 de treceri pietonale simple și au fost instalate circa 1400 de indicatoare rutiere. Aceste acțiuni au scopul de a-l obliga pe conducătorul auto să reducă viteza de circulație până la 30 km/h. 

Potrivit instituției, costul estimativ al unei treceri pietonale simple cu instalarea indicatoarelor și aplicarea marcajului rutier (alb-roșu) este de cca 36 mii de lei, iar al unei treceri pietonale supraînălțate este de aproximativ 80 mii de lei, bani alocați din mijloacele fondului rutier.

Foto: ASD

img23004365

img23004365

img23004365

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!