ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Delegațiile oficiale se îndreaptă spre Aeroport: Traseul Bulboaca – Chișinău rămâne a fi securizat și parțial suspendat

18:50 | 01.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Mai multe delegații oficiale se îndreaptă spre Aeroportul Internațional Chișinău. În acest sens, traseul de deplasare Bulboaca – Chișinău rămâne a fi securizat și parțial suspendat pe anumite tronsoane, informează MOLDPRES.

Summitul Comunităţii Politice Europene a ajuns la final. Totodată, până la ora 07:00 (ora locală), 2 iunie curent, spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne restricționat pentru zborurile aeronavelor civile și alte activități de utilizare a spațiului aerian (planoare, baloane cu aer cald, aeronave fără pilot etc). Astfel, vor fi permise doar zborurile aeronavelor care transportă delegații oficiale.

De asemenea, autoritățile îndeamnă cetățenii să respecte regulile de circulație rutieră, să parcheze automobilele doar în locuri amenajate, pentru evitarea blocării carosabilului și traseelor în perimetrele de securitate, precum și să dețină actele de identitate.

În contextul ulterioarelor întâlniri bilaterale cu autoritățile naționale preconizate pentru 2 iunie, o parte dintre oficialii europeni rămân la Chișinău. Astfel, unele măsuri de securitate vor fi valabile pe parcursul zilei de mâine.

În continuare, autoritățile își sincronizează acțiunile pentru diminuarea disconfortului participanților la trafic. În același timp, se mizează pe conlucrarea cetățenilor cu forțele de ordine, conformarea la cerințele acestora, respectarea semnelor agenților de poliție și respectarea regulilor în trafic.

Foto: IGP

img23004466

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!