ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: Nu renunțăm la regiunea transnistreană în calea noastră spre UE

19:45 | 01.06.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Nu renunțăm la regiunea transnistreană. Lucrăm pe ambele dimensiuni - îndeplinirea condițiilor formulate de Comisia Europeană, realizarea programelor de reformă și soluționarea conflictului transnistrean. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după Summitul Comunității Politice Europene, transmite MOLDPRES.

„Cu cât mai mult vom avansa pe calea integrării europene, cu cât mai mult vom crește standardele de viață ale cetățenilor, cu cât mai multă siguranță va fi pe malul drept al Nistrului, cu atât mai mare va fi sprijinul cetățenilor de pe malul stâng al Nistrului pentru reîntregirea țării”, a spus șefa statului.

Tot astăzi, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borell, a declarat că diferendul transnistrean nu ar fi un impediment pentru Moldova să adere la UE. 

img23004469

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!