ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Inspectoratul Social de Stat va fi responsabil de acreditarea prestatorilor de servicii sociale la nivel național

10:45 | 02.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Consiliul Național de Acreditare a Prestatorilor de Servicii Sociale va fi dizolvat, iar atribuțiile cu privire la acreditare a prestatorilor de servicii sociale vor fi preluate de către Inspectoratul Social de Stat. Hotărârea Guvernului care prevede acest lucru a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare, transmite MOLDPRES.

Documentul prevede o nouă organigramă a aparatului Inspectoratului Social de Stat, care a fost suplinit cu patru funcții, în contextul creării Secției acreditare. Adițional, a fost actualizat Regulamentul privind organizarea și funcționarea Inspectoratului, care cuprinde un capitol nou, ce reglementează selectarea și constituirea grupurilor de experți, responsabili de evaluarea și acreditarea prestatorilor de servicii sociale.

Prin modificări, va fi îmbunătățită procedura de acreditare a prestatorilor de servicii sociale, iar Ministerul Muncii și Protecției Sociale va putea monitoriza procesului de acreditare și aprecia eficiența acestuia.

Inspectoratul Social de Stat este în subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale și exercită controlul de stat în domeniul asistenței sociale.

Sursă: monitorul.gov.md

img23004480

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!