ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumul Orhei–Bravicea–Călărași va fi reabilitat

13:43 | 14.06.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat astăzi că au fost contractate lucrările de reparație a drumului R21 Orhei–Bravicea–Călărași, km 21,2-27,83, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, sectorul de drum care urmează a fi reabilitat este de 6,63 km și face parte dintr-o viziune amplă demarată de mai mulți ani, care prevede reabilitarea drumului R21, ce reprezintă o arteră care asigură conexiunea R6 (or. Orhei) – M5 (s. Bravicea) – R1 (oraşul Călărași) de importanță națională. “În prezent, pe acest drum se atestă multiple deformări (tasări) ale părții carosabile datorate capacității portante scăzute a terasamentelor. Astfel, unica soluție pentru redresarea situației create este reparația capitală a sectorului de drum menționat”, indică ASD. 

Conform proiectului de execuție, antreprenorul va efectua lucrări de reabilitare a sistemului rutier; amenajare a trotuarelor și intrărilor în curți; amenajare a drumurilor laterale; construcție și reparație a 13 podețe; reparație a podețelor tubulare; amenajare a stației de așteptare; amenajare a elementelor de siguranță rutieră și altele. 

Perioada de implementare a proiectului la obiectivul dat este mai 2023 – iulie 2024, iar valoarea contractului constituie circa 75 mln de lei (3,75 mln de euro), bani alocați din Fondul Rutier.

Foto: ASD

img23004768

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!