ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 30 iunie curent, certificatele de asigurare Cartea Verde pentru Rusia și Belarus nu mai sunt valabile

09:42 | 19.06.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Începând cu data de 30 iunie curent, certificatele de asigurare Cartea Verde pentru Federația Rusă și Republica Belarus nu mai sunt valabile, transmite MOLDPRESS.

Potrivit Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), anunțul a fost făcut de către Consiliul Birourilor de la Bruxelles, care a transmis o notă informativă Birourilor Naționale ale Sistemului Internațional de Asigurare Carte Verde referitor la suspendarea calității de membru a Birourilor Carte Verde din Federația Rusă și Republica Belarus.

În acest context, ANTA recomandă operatorilor de transport să se informeze privind reglementările în domeniul transportului rutier aplicabile în aceste țări, inclusiv normele privind asigurarea unităților de transport. 

Foto: ANTA

img23004877

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!