ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Peste 100 de studenți ai Academiei „Ștefan cel Mare” au depus Jurământul solemn

14:10 | 19.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Peste 100 de studenți ai anului I ai Academiei „Ștefan cel Mare” din capitală au depus astăzi Jurământul solemn. Evenimentul festiv s-a desfășurat sub faldurile Drapelului de Luptă al instituției și acordurile fanfarei, transmite MOLDPRES.

La ceremonie a participat ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, conducerea Academiei, veterani, rude şi alţi oaspeţi de onoare.

Ministrul Ana Revenco a adresat un mesaj de felicitare absolvenţilor. „Jurământul pe care voi l-ați depus astăzi reprezintă un moment de maturitate în cariera dumneavoastră. Vă felicit cu aceasta! Știu foarte bine ce înseamnă să juri credință patriei și cât de emoționant este acest moment pentru fiecare dintre voi. La fel de emoționantă este această ceremonie și pentru familiile voastre, cărora le mulțumesc pentru că v-au încurajat să optați pentru o carieră în rândul sistemului afacerilor interne”, a spus Ana Revenco.

La rândul său, rectorul Academiei „Ștefan cel Mare”, Dinu Ostavciuc, a menţionat că astăzi viitorii apărători ai societăţii şi ai ordinii de drept au făcut primul pas asumat în cariera sa profesională. „Voi sunteţi cei care vor apăra ţara, societatea şi cetăţeanul, voi sunteţi viitorul nostru şi al ţării noastre. Pe această cale vă urez succes şi vă îndemn să luaţi cele mai bune poveţe şi învăţături de la dascălii voştri. Corpul profesoral din cadrul academiei îşi asumă toată răspunderea pentru a vă instrui ca să ajungeţi la gradul de ofiţer, astfel încât să vă exercitaţi cu mândrie atribuţiile în vederea menţinerii ordinii publice şi combaterii criminalităţii”, a subliniat Dinu Ostavciuc.

Totodată, în cadrul evenimentului, trei ofiţeri, care au trecut recent în rezervă, şi-au luat rămas bun de la Drapelul de luptă al Academiei „Ştefan cel Mare” în faţa oaspeţilor de onoare, a colegilor şi a efectivului de studenţi.

La finalul ceremoniei, studenţii au trecut cu pas de defilare, onorând oaspeţii instituţiei şi ofiţerii trecuţi în rezervă.

Foto: Academia „Ștefan cel Mare”

img23004888

img23004888

img23004888

img23004888

img23004888

img23004888

img23004888

img23004888

img23004888

img23004888

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!