ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 150 de salvatori din mai multe țări vor participa la exerciții de lichidare a unor dezastre simulate

16:42 | 11.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Pe 12- 13 iulie, circa 150 de reprezentanți ai echipelor de salvatori din Cehia, Letonia, Polonia, România, Slovacia și Ucraina vor participa la exerciții de lichidare a unor dezastre simulate. Este vorba de: incendii, accidente chimice și accidente de circulație cu victime multiple, transmite MOLDPRES.

Exercițiul va fi organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) în cadrul Proiectului EURO MED REACT.

„În Republica Moldova urmează să ajungă 147 de reprezentanți ai echipelor de salvatori, care pe parcursul a 36 de ore, în condiții de zi și noapte, vor activa pentru lichidarea unor dezastre simulate”, se menționează într-un comunicat de presă al IGSU.

Exercițiul va începe în localitatea Răzeni, raionul Ialoveni.

Foto: IGSU

img23005514

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!