ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 1 august, persoanele cu diabet vor beneficia de ace și seringi pentru administrarea insulinei, compensate parțial

15:32 | 19.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. De la 1 august curent, persoanele cu diabet vor putea beneficia de ace și seringi pentru administrarea insulinei, compensate parțial, dar și de un model acoperit integral de asigurarea medicală. De asemenea, va fi compensat un model nou de teste pentru măsurarea glicemiei, transmite MOLDPRES. 

Totodată, în lista dispozitivelor medicale compensate au fost incluse 11 modele noi de pungi și sisteme colostomice, dar și cinci modele noi de sisteme urostomice, cu diferite particularități de utilizare, care să satisfacă necesitățile pacienților. Pentru unele dispozitive, la fel, va fi majorată rata de compensare.

Decizia de extindere a listei a fost luată de Consiliul pentru dispozitive medicale compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

Potrivit Ministerului Sănătății, cheltuielile anuale planificate pentru compensarea dispozitivelor medicale noi, incluse în listă, se estimează la peste 24,3 milioane de lei (circa 1,2 mln de euro), bani planificați în fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

Foto simbol

img23005763

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!