ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va primi 50 mln de euro pentru investiții în agricultură

17:43 | 20.07.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi Acordul cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind împrumutul de 50,1 de milioane de euro destinat agriculturii. Resursele financiare vor fi utilizate pentru implementarea proiectului „Investiții pentru guvernanță, creștere și reziliență în agricultură (AGGRI)”, transmite MOLDPRES.

Proiectul are menirea de a sprijini obiectivele de îmbunătățire a serviciilor agricole publice, stimulare a creșterii orientate spre piață și sporirea rezilienței beneficiarilor de a crește accesul la serviciile de irigare. Totodată, sunt prevăzute măsuri prompte de răspuns în cazul unor eventuale crize sau urgențe.

Asistența financiară va avea mai multe beneficii economice generale, inclusiv crearea de noi locuri de muncă, consolidarea rezilienței sectorului agricol la schimbările climatice, implementarea unor practici agricole avansate și promovarea producției animaliere ecologice, creșterea veniturilor beneficiarilor.

Proiectul „AGGRI” urmează a fi implementat până în septembrie 2029.

Foto simbol

img23005813

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!