ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC Regulamentul privind activitatea birourilor electorale ale secțiilor de votare a fost publicat în Monitorul Oficial

10:41 | 21.07.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Regulamentul privind activitatea consiliului electoral de circumscripție în perioada electorală și Regulamentul privind activitatea birourilor electorale ale secțiilor de votare au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Documentele stabilesc modalitatea de constituire a autorităților electorale inferioare, procedura de alegere a organelor de conducere, drepturile și obligațiile membrilor și regulile de organizare a activității organelor electorale în perioada electorală.

Hotărârile Comisiei Electorale Centrale (CEC) de aprobare a celor două Regulamente au intrat în vigoare astăzi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Noile Regulamente au fost aprobate de CEC în contextul adoptării noului Cod electoral, prevederile căruia au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2023. Astfel, CEC are obligația să aprobe într-o nouă redacție circa 50 de regulamente și instrucțiuni, precum și să elaboreze și să adopte unele acte normative noi.

În toamna acestui an, pe 5 noiembrie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri locale generale.

Sursa: monitorul.gov.md

img23005824

img23005824

img23005824

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!