ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a discutat cu un grup de deputați italieni

15:24 | 24.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 iul. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o întrevedere cu un grup de parlamentari italieni, membri ai Comisiei Afaceri Externe și Comunitare a Camerei Deputaților: Lia Quartapelle (Partidul Democrat); Giangiacomo Calovini (Fratelli d'Italia); Andrea Crippa (Lega); Arnaldo Lomuti (M5S) și Ettore Rosato (Italia Viva), comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Țările noastre au construit în aceste trei decenii de relații diplomatice o legătură strânsă, strategică, de prietenie în baza valorilor europene pe care le împărtășim împreună. Oficialul moldovean a informat pe deputații italieni despre faptul că Guvernul va continua să implementeze reformele pe plan intern, astfel încât să accelerăm procesul de aderare al Republicii Moldova la UE.

„Am vorbit și despre noi posibilități de cooperare în domeniul economic, fortificarea parteneriatelor în domeniul afacerilor. Italia este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai Republicii Moldova, comerțul nostru cifrându-se la circa 690 milioane euro.

Am discutat și rolul foarte important pe care îl joacă diaspora noastră din Italia și pașii următori care urmează să îi întreprindem pentru ca acordul în domeniul securității sociale să intre în vigoare. Acest acord a fost semnat în luna iunie 2021, iar la 10 martie curent Consiliul de miniștri din Italia a aprobat documentul, urmând să fie ratificat de către Legislativul italian”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img23005881

img23005881

img23005881

img23005881

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!