ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Novicii Poliţiei de Frontieră și-au primit certificatele de absolvire a cursului de inițiere în profesie

08:37 | 29.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Douăzeci de debutanți în Poliția de Frontieră și-au primit certificatele de absolvire a cursului de inițiere în profesie. Ședința festivă a avut loc ieri, la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, transmite MOLDPRES.

 „Acest curs a fost desfășurat cu scopul să acumulați cunoștințe noi în specialitate și cu siguranță o să vă ajute pe mai departe în misiuni la hotar. De astăzi mergeți în Sectoarele Poliției de Frontieră, unde este nevoie de forțe pentru a face față fluxului mare de călători, generat de perioada estivală, dar și împreună să asigurăm ordinea publică. Vă mulțumesc că ați ales echipa Poliției de Frontieră și succese, stimați colegi”, a declarat la eveniment șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

Evenimentul a continuat cu o rundă de întrebări și răspunsuri între tineri și conducerea instituției. Totodată, cu echipa managerială a Centrului de Excelență a fost abordat subiectul admiterii la studii pentru anul 2023 - 2024 la instituția de învățământ specializat.

Cursul de inițiere în profesia de polițist de frontieră este stabilit pentru o durată de 6 luni, dintre care 3 luni sunt pentru ore teoretice și alte 3 - pentru practică. Pot beneficia de aceste cursuri cetățeni moldoveni, care au cel puțin studii medii de cultură generală, prioritate având persoanele cu studii superioare finalizate sau care învață la o instituție de învățământ superior, la fel, cei încadrați prin transfer de la una din subdiviziunile MAI.

Pregătirea polițiștilor de frontieră se face în Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, în acest sens, grupele sunt formate în funcție de necesitățile de personal în subdiviziunile instituției de frontieră.

Foto: Poliţia de Frontieră

img23006040

img23006040

img23006040

img23006040

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!