ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC Hotărârea privind ajutoarele acordate localităților afectate de intemperie a fost publicată în Monitorul Oficial

11:31 | 31.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Hotărârea Guvernului privind eliberarea unor bunuri materiale din rezervele de stat și alocarea mijloacelor financiare pentru lichidarea consecințelor intemperiei de săptămâna trecută a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Documentul prevede acordarea ajutoarelor materiale în valoare totală de 16,3 mln de lei (815 mii de euro) pentru 74 de localități din șase raioane ale țării care au fost afectate de ploile torențiale și vântul puternic din 25 și 26 iulie 2023.

Materialele, eliberate de către Agenția Rezerve Materiale, vor fi distribuite autorităților publice locale din raioanele Edineț, Soroca, Râșcani, Dondușeni, Drochia și Hâncești, în vederea efectuării lucrărilor de reparație și de construcție a caselor de locuit și a clădirilor administrative, culturale și sociale. 

Astfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va asigura transportarea bunurilor materiale către localitățile afectate, iar Consiliile raionale vor recepționa și redistribui bunurile.

Ploile și vântul puternic din zilele de 25 și 26 iulie au provocat pagube în mai multe localități din nordul și centrul țării. Cele mai multe prejudicii au fost înregistrate în raioanele Edineț, Soroca, Dondușeni, Râșcani, Drochia și Hâncești.

Sursă: monitorul.gov.md

img23006062

img23006062

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!