ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou pod peste Nistru va fi construit la frontiera moldo-ucraineană

11:32 | 31.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Un pod peste râul Nistru va fi construit în zona localităților Cosăuți – Yampil. Ratificarea unui Acord dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de miniștri al Ucrainei a fost votat astăzi de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Potrivit autorităților din Republica Moldova și din Ucraina, construcția podului va asigura conexiunea rețelei de drumuri prin zona de est a Republicii Moldova la rețeaua de drumuri trans-europene TEN-T. Acest lucru va avea drept rezultat facilitarea comerțului și mobilității cetățenilor, precum și va spori rolul pe care îl are Republica Moldova în calitate de legătură dintre statele Uniunii Europene și statele vecine.

Potrivit Acordului, Guvernul Ucrainei va asigura finanțarea pentru proiectul tehnic, pentru construcția podului și pentru infrastructura conexă pe teritoriul său, iar Republica Moldova va asigura construcția infrastructurii rutiere conexe de pe teritoriul său. Cheltuielile necesare pentru acest lucru vor fi stabilite după elaborarea unui studiu de fezabilitate. Lucrările urmează a fi finalizate până la finele anului 2025.

Acordul dintre guvernele Republicii Moldova și Ucrainei privind construcția podului peste râul Nistru a fost semnat la Kiev la 12 iunie 2023.

img23006065

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!