ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii vor putea primi asistență consulară și la misiunile diplomatice ale Ucrainei, Georgiei și Azerbaidjanului

15:55 | 31.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Cetățenii Republicii Moldova, aflați în statele unde țara noastră nu are reprezentanță diplomatică, vor beneficia de asistență consulară oferită de misiunile diplomatice ale Ucrainei, Georgiei și Azerbaidjanului. Parlamentul a ratificat astăzi convenția statelor membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică GUAM privind acordarea ajutorului reciproc în probleme consulare, comunică MOLDPRES.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova care se vor afla în situații dificile în statele unde țara noastră nu are reprezentanță diplomatică vor putea beneficia de asistență consulară oferită de misiunile diplomatice sau cele consulare ale statelor membre GUAM (Georgia, Ucraina și Republica Azerbaidjan). În mod similar, Republica Moldova va oferi suport cetățenilor din celelalte state.

Convenția statelor-membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică GUAM privind acordarea ajutorului reciproc în probleme consulare a fost semnată în anul 2022, la New York.

Foto simbol

img23006087

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!