ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova vor fi recunoscute în Statul Israel

13:30 | 02.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Statul Israel vor fi recunoscute reciproc. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi semnarea Acordului între cele două state privind procedurile de conversiune a permiselor de conducere, transmite MOLDPRES.

Astfel, urmare a încheierii Acordului, Republica Moldova și Statul Israel vor recunoaște reciproc permisele de conducere, fapt care va permite cetățenilor ambelor țări să opereze procedurile de conversiune, fără a susține examene în acest scop. În acest caz, se vor aplica standarde unice prin care va fi posibilă evaluarea veridicității și legalității permiselor de conducere.

Acordul va fi încheiat pe un termen de cinci ani, cu posibilă extindere de cinci ani. Acesta are drept obiectiv extinderea și consolidarea relațiilor de cooperare între cele două state. Totodată, urmărește facilitarea traficului rutier în cele două state.

„Încheierea acestui Acord reprezintă nu doar un prilej de confirmare a relațiilor de prietenie între Republica Moldova și Statul Israel, dar și o modalitate de oferire a beneficiilor reale pentru cetățenii ambelor țări”, a menționat Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Igor Trofimov.

Republica Moldova mai are încheiate încă trei acorduri în domeniul conversiunii și recunoașterii reciproce a permiselor de conducere, cu Turcia, Lituania și Italia. 

Foto simbol

img23006176

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!