ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Culturii și UNHCR vor realiza programe de facilitare a schimbului multicultural între refugiați și comunitățile-gazdă

14:22 | 02.08.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați /UNHCR/, reprezentanța în Republica Moldova, și Ministerul Culturii vor pune în aplicare inițiative și programe comune menite să faciliteze schimbul multicultural între refugiați, comunitățile-gazdă și instituțiile culturale. Un memorandum de înțelegere în acest sens a fost semnat astăzi de cele două părți, informează MOLDPRES.

Documentul prevede organizarea evenimentelor culturale, expoziții, ateliere și activități educaționale, care promovează dialogul și înțelegerea interculturală.

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a specificat că prin furnizarea de platforme de exprimare și interacțiune culturală, se urmărește încurajarea coeziunii sociale și a respectului reciproc.

„Memorandumul denotă angajamentul nostru comun de a colabora întru promovarea unei societăți mai incluzive și mai diverse din punct de vedere cultural, în care refugiaților și solicitanților de azil li se oferă oportunități de participare culturală, integrare și incluziune socială”, a spus Francesca Bonelli, reprezentanta UNHCR Moldova.

De asemenea, UNHCR și Ministerul Culturii vor identifica și o personalitate Ambasador al Bunăvoinței, care va uni eforturile organizației în abordarea provocărilor cu care se confruntă refugiații, solicitanții de azil și alți beneficiari. 

Foto: Ministerul Culturii

img23006181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!