ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a obținut a treia medalie de aur la Campionatul European de Haltere pentru Juniori și Tineret

15:38 | 02.08.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Republica Moldova a obținut a treia medalie de aur la Campionatul European de Haltere pentru Juniori (Under-20) și Tineret (Under-23), ediția 2023. Tudor Bratu este tânărul care a cucerit medalia de aur în cadrul evenimentului sportiv, informează MOLDPRES.

Sportivul a obținut aurul în limitele categoriei de până la 102 kg U-23. La proba „smuls”, acesta a ridicat 168 kg, clasându-se pe locul I, iar la a doua probă „aruncat” - 202 kg și, la fel, a obținut aurul. În total, sportivul a acumulat 370 kg, devenind astfel campion european. 

Tudor Bratu este discipol al antrenorului emerit Andrei Reuțchi, de la Școala Sportivă Specializată de Haltere din Cahul, instituție subordonată Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Campionatul European de Haltere pentru Juniori și Tineret, ediția 2023, se desfășoară în perioada 26 iulie - 3 august, la București, România.   

Foto: MEC

img23006186

img23006186

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!