ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a solicitat o analiză a accidentelor rutiere grave din ultimii cinci ani

11:42 | 14.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean s-a arătat nemulțumit de situația din justiție și, în special, de cazurile în care șoferii care comit accidente grave sunt pedepsiți prea blând. Astfel, oficialul a solicitat o analiză a accidentelor rutiere grave produse în ultimii cinci ani și a judecătorilor care au investigat aceste cazuri. Declarațiile au fost făcute la începutul ședinței de astăzi a Guvernului, transmite MOLDPRES.

„Mă uit că minoritatea coruptă din sectorul justiției tot încearcă marea cu degetul și situația din justiția moldovenească deja iese din tiparele teatrului absurdului. Noi vom continua să insistăm pe această reformă și pe curățarea sistemului. Acum pre-vettingul va continua și Curtea anticorupție va activa. Eu înțeleg frustrările, am auzit niște lamentații, dar vreau să transmit acestei minorități corupte că nu puteți pretinde independență, dacă nu aveți legitimitate și voi ați ieșit din legitimitate. Vreau să vă dau exemple care afectează oameni concreți, atunci când poliția documentează de câteva ori aceiași oameni beți la volan, ca peste o anumită perioadă de timp, oamenii ăștia să comită accidente în care mor alți oameni. Vreau să văd ce a stat la baza deciziilor acestor judecători care au justificat eliberarea acestor oamenii. De aceea, solicit ministrului Adrian Efros, pentru ultimii cinci ani să avem o analiză la toate accidentele rutiere care au sfârșit cu decese și cu situații grave, să vedem care sunt antecedentele acestor șoferi și cine sunt concret judecătorii care au judecat acest cazuri când au fost accidente grave. O să începem de aici”, a spus Dorin Recean.

Recent, în capitală a avut loc un accident rutier, soldat cu deces, care a fost provocat de un conducător auto documentat anterior pentru șofat în stare de ebrietate.

img23006433

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!