ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fructele moldovenești sunt prezentate în premieră la Asia Fruit Logistica

11:25 | 07.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. În premieră fructele produse în R. Moldova sunt prezentate la prestigioasa expoziție internațională Asia Fruit Logistica, ce se desfășoară în Hong Kong, în perioada 6-8 septembrie, transmite MOLDPRES.

Piața asiatică este una dintre cele cinci direcții strategice de export, conform Programului strategic de marketing și promovare a sectorului de fructe pentru anii 2023-2025, elaborat de Asociația Moldova Fruct, cu suportul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și validat de producătorii și exportatorii de fructe din Moldova. În acest context, Asia Fruit Logistica reprezintă o oportunitate extraordinară pentru exportatorii de fructe de a-și promova produsele pe piața asiatică, una dintre cele mai mari și mai dinamice din lume.

„Fructele din Moldova sunt expuse la Asia Fruit Logistica în cadrul standului de țară „Moldova – un gust deosebit”, unde antreprenorii moldoveni își prezintă oferta de fructe, inițiază discuții cu importatori și stabilesc relații de parteneriat cu comercianți din țări precum Filipine, Indonezia, Thailanda, Malaysia, Vietnam ș.a. În anul 2022 aceste țări au importat în total în jur de 850 de mii de tone de mere. Totodată, în sezonul precedent, Republica Moldova a exportat în aceste țări, precum și în Orientul Mijlociu – o piață cu un potențial de cca 450 de mii de tone – peste 6 mii de tone de mere. Astfel, există posibilități reale de a spori exportul de fructe din Moldova pe aceste piețe”, indică Moldova Fruct.

Asia Fruit Logistica, cunoscută ca una dintre cele mai mari expoziții specializate în industria fructelor din Asia, adună anual în jur de 10.000 de vizitatori profesioniști din domeniu: importatori, exportatori, producători și furnizori din circa 70 de țări. Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică pentru Moldova Fruct și exportatori de a prezenta calitatea, diversitatea și potențialul fructelor moldovenești pe scena internațională.

"Sarcina noastră este să ancorăm Moldova pe harta furnizorilor de fructe proaspete pentru importatorii din regiunea Orientului Mijlociu și Asiei de Sud-Est", spune Iurie Fală, directorul executiv al Moldova Fruct.

Participarea delegației Republicii Moldova la expoziția Asia Fruit Logistica a fost organizată cu suportul Agenției de Investiții/Invest Moldova Agency și Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova.

Foto: Moldova Fruct

img23007022

img23007022

img23007022

img23007022

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!