ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Electrocasnicele vor avea etichete energetice

13:44 | 07.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Produsele electrocasnice vor fi însoțite de etichete care conțin informații despre eficiența și impactul lor energetic. Un proiecte de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în primă lectură de către deputați, comunică MOLDPRES.

Etichetele produselor cu impact energetic vor conține informații clare despre eficiența lor energetică, consumul de energie sau de alte resurse, precum și alte informații suplimentare. Astfel, pe fiecare produs electrocasnic care se vinde la magazin sau online urmează a fi afișată eticheta energetică, cu informații despre clasa energetică a produsului și consumul de energie electrică.

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor va fi autoritatea administrativă responsabilă de respectarea de către furnizori și de către comercianți a prevederilor legale care vizează etichetarea produselor. În cazul în care Autoritatea de supraveghere a pieței constată neregularități, este în drept să aplice sancțiuni agenților economici în conformitate cu prevederile Codului contravențional.

Foto simbol

img23007031

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!