ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul European: Trei instituții publice din satul Cotovscoe, UTA Găgăuzia au fost eficientizate energetic

11:26 | 11.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Primăria, gimnaziul și grădinița din satul Cotovscoe, UTA Găgăuzia au fost eficientizate energetic. Lucrările au fost efectuate în cadrul Programului „Satul European” și au costat 2,4 milioane de lei (120 de mii de euro), transmite MOLDPRES. 

Ca rezultat al proiectului, au fost instalate sisteme fotovoltaice la fiecare dintre cele trei instituții, contribuind astfel la protecția mediului și reducerea consumului de energie.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), prin Programul „Satul European” au fost aprobate opt proiecte de eficientizare energetică. Proiectul din Cotovscoe este cel de-al treilea, finalizat cu succes.

Totodată, alte 24 de proiecte de instalare a sistemelor de producere și furnizare a energiei folosind resurse regenerabile, vor fi implementate prin programul „Satul European Expres”, până la sfârșitul anului curent.

Foto: ONDRL

img23007095

img23007095

img23007095

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!