ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Construcția rețelei de canalizare din Nisporeni și Vărzărești va fi finalizată în anul viitor

11:40 | 18.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Peste opt mii de locuitori din oraşul Nisporeni și alte patru mii din comuna Vărzărești vor beneficia de acces la sistemul de canalizare extins către finele anului 2024, transmite MOLDPRES.

Lucrările se desfăşoară în cadrul proiectului regional „Apeduct Prut - Nisporeni. Evacuarea apelor reziduale din oraşul Nisporeni (etapele II și III) și comuna Vărzărești". „Prin dezvoltarea infrastructurii de canalizare, în aceste localităţi vor fi extinse serviciile de deservire oferite de Întreprinderea S.A Apă-Canal Nisporeni”, indică Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Potrivit documentației de proiect, vor fi construiți 39,5 km rețele de canalizare cu diametru 160 mm şi 3,1 km rețele de canalizare cu diametrul 200 mm. În prezent, la Nisporeni se execută lucrări de restabilire a părții carosabile pe străzile unde au fost executate lucrări de construcție a sistemului de canalizare, conform sursei citate.

Valoarea totală a lucrărilor prevăzute în proiect regional se estimează la suma de circa 50,6 milioane de lei (cca 2,53 mln de euro). Proiectul este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală și cofinanțat de autorităţile locale.

Foto: ADR Centru

 

img23007280

img23007280

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!