ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orchestra ”Lăutarii” va prezenta un spectacol aniversar dedicat maestrului Nicolae Botgros

12:10 | 18.09.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Un spectacol aniversar cu genericul ”Lăutarii Tradițional. Nicolae Botgros-70”, susținut de Orchestra Națională de Muzică Populară ”Lăutarii” va avea loc marți, 19 septembrie, la ora 18.00, la Teatrul Verde din Parcul ”Valea Morilor” din capitală, informează MOLDPRES.

Pe scenă vor evolua artiști de pe ambele maluri ale Prutlui: Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Mioara Velicu, Cristian Pomohaci, Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Ionuț Fulea, Mariana Ionescu Căpitănescu, Mihai Ciobanu, Ioana Căpraru, Nicolae Glib, Ion Paladi, Nicolae Ciubotaru, Nicușor Iordan,Constantin Bahrin, Mihaela Tabură, Mariana Dobzeu, Fetele din Botoșani, Lilia Roșca,Viorica Macovei, Tatiana Jacot, Vlăduța Lupău, Alexandru Brădățan, Oana Tomoiagă, Andreea Haisan și Gabriel Dumitru.

În aceeași zi, la ora 17.00, Teatrul ”Alexei Mateevici” va oferi publicului spectacolul ”Podul de piatră. Elegiacelordelakmdistanță”. Este un spectacol de teatru documentar în regia Luminiței Țâcu, bazat pe ”Istorii din străinătate”, volum semnat de Iurie Cojocaru, originar din satul Lozova, Strășeni.

Tot marți, la ora 19.00, Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu va prezenta pe scena Naționalului din Chișinău, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, ediția a 8-a, spectacolul ”Ora în care nu știam nimic unii de alții” de Peter Handke, regia - Leta Popescu și Bogdan Spătaru.

Miercuri, la ora 17.00, la Teatrul ”Luceafărul” va avea loc spectacolul ”Năpasta” de Ion Luca Caragiale, în regia lui Iulian Bubuioc, la 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” – spectacolul ”Casa” de Maxim Gorki, în regia lui Dumitru Acriș și la 19.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești – spectacolul ”Ierbar” al Teatrului Național Târgu Mureș, compania Liviu Rebreanu, după un scenariu scris de Radu Afrim, inspirat din volumul de poezie „Cartea plantelor și animalelor” de Simona Popescu. Regia: Radu Afrim.

img23007284

img23007284

img23007284

img23007284

img23007284

img23007284

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!