ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful Poliției de Frontieră bănuit de neglijență în serviciu în urma dublului omor de la Aeroport

16:10 | 18.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu în cazul dublului omor de la Aeroport, transmite MOLDPRES.

Rosian Vasiloi a subliniat că a fost informat prin intermediul unei ordonanțe emise, la data de 15 septembrie curent, de către procurorul cu misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale.

„Procurorul nu a considerat necesară suspendarea mea provizorie din funcție. Cu toate acestea, am considerat corect și în interesul transparenței să informez imediat ministrul Afacerilor Interne despre atribuirea calității procesuale de bănuit în cadrul cauzei penale. În calitate de conducător al instituției și având demnitatea de ofițer, cred cu tărie că este esențial să contribui ca organul de urmărire penală să colecteze toate probele și să efectueze urmărirea penală, pentru a clarifica toate circumstanțele cauzei și acuzațiile aduse”, a specificat Rosian Vasiloi într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare.

Oficialul a menționat că va prezenta un raport și va solicita acordarea unui concediu neplătit pentru o perioadă de peste 30 de zile. „Mă angajez în continuare să cooperez în totalitate cu organul de urmărire penală și să răspund cu demnitate și onoare, astfel încât adevărul să fie stabilit și să reconfirm încrederea în demnitatea de ofițer pe care am onorat-o întotdeauna”, a adăugat Rosian Vasiloi.

Două persoane - un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară au murit în seara zilei de 30 iunie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au fost împușcate de un cetățean străin, căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul țării. În urma incidentului, autoritățile statului au inițiat mai multe anchete de serviciu pentru a stabili toate circumstanțele cazului.

img23007296

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!