ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina afirmă că a străpuns linia de apărare rusă lângă Bahmut

18:40 | 18.09.2023 Categorie: Externe

Kiev, 18 sep. /MOLDPRES/. Trupele ucrainene au străpuns linia de apărare rusă lângă Bahmut (est), a afirmat luni comandantul forţelor terestre ale Kievului, generalul Oleksandr Sîrskîi, informează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

După eliberarea în ultimele zile a satelor Andriivka şi Klişciivka, "linia de apărare a inamicului a fost străpunsă", a declarat Sîrskîi, citat de centrul de presă al armatei ucrainene.

Ucraina a revendicat luni eliberarea, în ultima săptămână, a 7 kilometri pătraţi de teritoriu în estul şi sudul ţării care se aflau sub controlul forţelor ruse, la mai bine de trei luni luni de la lansarea contraofensivei de către Kiev.

Tot luni, ministrul-adjunct al apărării, Ganna Maliar, a declarat că forţele ucrainene au recucerit doi kilometri pătraţi săptămâna trecută în zona Bahmut, mai ales satele Andriivka şi Klişciivka.

În total, de la lansarea contraofensivei, Kievul a anunţat că a eliberat 51 de kilometri pătraţi în jurul Bahmut şi 261,7 de kilometri pătraţi în partea de sud a frontului.

Foto: telegram

img23007299

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!